АКТУАЛЬНО

Великобританія та США стурбовані ядерною співпрацею Росії та Ірану

Великобританія та США висловили побоювання, що Росія може поділитися ядерними технологіями з Іраном в обмін на ракети, які використовуються у війні проти України. Це питання стало ключовим на саміті у Вашингтоні, де британський прем’єр Кір Стармер і президент США Джо Байден обговорили загрози, пов’язані з посиленням військової співпраці між двома противниками Заходу.

За інформацією The Telegraph, обговорення між Стармером та Байденом відбулося через кілька днів після того, як стало відомо про накопичення Іраном “значної кількості” збагаченого урану, що може бути використано для виготовлення ядерної зброї. Держсекретар США Ентоні Блінкен також висловив занепокоєння, заявивши, що “дві країни створюють ще більшу небезпеку у світі”, і зазначив, що Росія поділяється з Іраном технологіями, включаючи ядерні та космічні знання.

Хоча Великобританія, Франція та Німеччина попереджали про збільшення запасів урану в Ірані, неясно, чи є у Тегерана можливості для створення ядерної зброї. Співпраця між Росією та Іраном поглибилася після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, і Іран став важливим партнером для Москви, постачаючи ракети малої дальності в обмін на технічну підтримку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ