АКТУАЛЬНО

Абсолютно безвідповідально – обіцянку Блінкена прийняти Україну в НАТО не оцінили в конгресі

“Україна стане членом НАТО. Мета нашого саміту – допомогти побудувати міст до цього членства і виробити чіткий маршрут для України в майбутньому”, – заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час конференції, присвяченій 75-річчю альянсу.

The Hill зазначає, що ця заява не сподобалася низці американських законодавців. Так, сенатор Джей Ді Венс написав у Twitter: “Це абсолютно безвідповідально. Україні не слід вступати в НАТО. І запрошувати їх під час збройного конфлікту означає запрошувати нашу країну до участі у війні. Ви хочете, щоб в Україні були американські наземні війська? Якщо ні, ми повинні чинити опір ідеї вступу України до НАТО”.

Ведуча The Hill згодна з позицією Венса і критикує спікера палати представників Майка Джонсона, який пропонує дати Україні кредит або використати конфісковані російські активи для фінансової допомоги Києву: “Що довше ми забезпечуватимемо Україну американськими доларами і зброєю, то довше триватиме конфлікт, який може закінчитися лише переговорами, і під час нього загине більше людей”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ