АКТУАЛЬНО

“Великий друг України” Джонсон вважає, що Трамп може нас врятувати

Колишній президент США Дональд Трамп може стати ключовою фігурою у врегулюванні конфлікту в Україні. У своїй колонці для Daily Mail колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив впевненість у здатності Трампа допомогти Україні досягти миру та стабільності.

Джонсон, розповідаючи про свою недавню розмову з Трампом, зазначив: “Я більш ніж будь-коли переконався в тому, що в нього вистачить сил і сміливості все виправити, врятувати Україну, принести мир і зупинити згубне поширення конфлікту.” Експрем’єр вважає, що республіканець має можливість реалізувати мирний план, який буде вигідним як для України, так і для Заходу.

Потенційний мирний план Трампа

Борис Джонсон описав можливий мирний план Трампа, підкреслюючи, що хоча неможливо точно передбачити дії Трампа після обрання, він вважає, що колишній президент міг би укласти велику угоду, яка змусить Путіна визнати майбутнє України як вільної, суверенної та незалежної європейської країни. На думку Джонсона, для досягнення миру спочатку потрібно зміцнити обороноздатність України.

Джонсон звернув увагу на поточні обмеження з боку США та Великої Британії щодо надання Україні сучасного озброєння, такого як ATACMS (армійські тактичні ракетні системи) та Storm Shadow (далекобійні крилаті ракети повітряного базування). Він вважає, що Трамп міг би подолати бюрократичні перешкоди та надати Україні необхідні дозволи для використання цієї зброї.

Колишній британський прем’єр зазначив, що Трамп міг би зосередитися на усуненні бюрократичних затримок та наданні Україні дозволів на використання сучасного озброєння. Це дозволило б українцям відповісти на російські атаки і змусило б Путіна відступити. Джонсон прогнозує, що Путіну доведеться відступити принаймні до кордонів, які існували до вторгнення Росії в Україну у 2022 році.

Щоб уникнути майбутніх конфліктів, Джонсон наголошує на необхідності визнання решти території України вільною країною, здатною обирати свою долю в рамках ЄС та НАТО, і абсолютно готовою до якнайшвидшого вступу до цих організацій.

Борис Джонсон впевнений, що Дональд Трамп має потенціал стати рятівником української держави, принісши мир та стабільність у регіон. Він бачить у Трампі лідера, здатного реалізувати великий мирний план, який враховуватиме інтереси України та Заходу, зміцнить обороноздатність країни і змусить Путіна визнати суверенітет України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ