АКТУАЛЬНО

Індія випробувала сучасну ядерну ракету: який сигнал дала Нью-Делі світові

Індія приєдналася до країн, що мають ракетні технології, що здатні нести кілька боєголовок на відстань до 5 тисяч кілометрів. Протягом минулого тижня в країні відбувся історичний політ ракети Agni-V, оснащеної технологією багаторазового націлювання (MIRV), що було зроблено у Нью-Делі як важливий крок у самостійному розвитку ракетних технологій.

Уперше в історії ракетних випробувань країни, індійська ракета Agni-5 з головною частиною РГЧ успішно пройшла політ, отримавши технологію MIRV. Міністерство оборони країни підтвердило виконання проєктних параметрів місії, хоча кількість випущених боєголовок не була зазначена.

Цей космічний крок викликав тривогу серед американських аналітиків, які характеризували його як попереджувальний сигнал про зростаючу гонку озброєнь, особливо у світлі заяв індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді про намір збільшити військові витрати.

Попередні розробки країн, таких як Китай і Північна Корея, які також працюють над схожими технологіями, викликали обурення і стурбованість серед лобістів ядерного нерозповсюдження. Однак деталі про кількість боєголовок і їхню точність залишаються невідомими.

Нарівні з цим, Моді попередив про необхідність зміцнення оборони Індії, запропонувавши збільшити військові витрати країни. Це рішення приймається на фоні напруженості у відносинах з Китаєм та загального зростання геополітичних ризиків.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ