АКТУАЛЬНО

Верховний суд Індії відхилив петицію щодо регулювання біткоїна та криптовалют

Судова інстанція в Індії відхилила петицію, в якій вимагалося зобов’язати уряд та відповідні органи розробити рекомендації щодо регулювання торгівлі та майнінгу біткоїна та інших криптовалют.

У своїй постанові суд зазначив, що, хоча петиція була подана відповідно до статті 32 Конституції Індії, її справжня мета полягала  домогтися звільнення під заставу в справі, яка стосується заявника. Директор компанії Blue Fox Motion Picture Limited, Ману Прашант Віг, який подав петицію, перебуває під вартою у суді за звинуваченням у «схилянні людей до інвестування у схему».

Понад 130 постраждалих жителів Індії заявили, що їх обдурили Вігом, який, ймовірно, пов’язаний із централізованою біржею Tokenz Limited. Резервний банк Індії (RBI) вважає біткоїн та криптовалюту аналогами азартних ігор і вимагає їх заборонити через їхню надмірну волатильність.

Індія раніше в 2020 році скасувала повідомлення RBI від 2018 року, яке обмежувало банки в участі у криптовалютних операціях. Однак у 2022 році країна ввела жорсткі податки, що індустрія вважає «тіньовою забороною». Незважаючи на це, Індія лідирує у світі за прийняттям цифрових активів та об’ємом транзакцій. За обсягами торгівлі Індія посідає друге місце після США, що свідчить про високий рівень її технологічного та людського потенціалу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ