АКТУАЛЬНО

Відомий російський репер Noize MC підтримав дії ЗСУ в Курській області

Російський музикант Іван Алєксєєв, відомий під сценічним ім’ям Noize MC, знову відкрито підтримав Україну та засудив дії путінського режиму. В коментарі до української військової операції в Курській області Росії він висловив своє захоплення діями ЗСУ і побажав Україні перемоги у війні.

На своїй сторінці в Instagram Noize MC опублікував зворушливий допис, у якому розповів про своє особисте ставлення до війни та про тісний зв’язок з Україною. Він згадав про свого друга-українця, який народився в Суджі, Курській області, а також про свого діда, який є українцем, і бабусю-росіянку, що наразі проживають у Бєлгороді. Виконавець зазначив, що його бабуся і дідусь відмовляються покидати своє місто, незважаючи на загрози.

Алєксєєв також пригадав свою подругу Яну Яковенко з Маріуполя, яка подарувала йому футболку з написом “Азов”, яку він одягнув на концерті в Іспанії. Цей символічний подарунок став для музиканта важливим нагадуванням про жахіття, які пережило місто внаслідок російської агресії. Зірка поділився з підписниками світлиною в цій футболці та написав: “Я ніколи не чув від неї побажань, щоб таке сталося з чиїмось містом ще”.

Noize MC вкотре підкреслив свою антивоєнну позицію, заявивши, що “війни бути не повинно”. Проте він додав, що у ситуації, коли агресор не заспокоюється, війна триває, а отже, підтримка України є необхідною. Музикант висловив надію, що крах путінського режиму стане єдиним шансом на краще майбутнє для росіян, і наголосив на важливості перемоги України.

Нагадаємо, що Іван Алєксєєв ще у 2014 році, після анексії Криму та початку війни на Донбасі, відкрито виступив на підтримку України. Під час виступу на фестивалі “Захід” він вийшов на сцену з українським прапором. У 2019 році він випустив трек, в якому різко критикував Кремль і Володимира Путіна. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Noize MC продовжує активно підтримувати український народ. Через свою позицію у листопаді 2022 року він був внесений Мін’юстом Росії до списку “іноземних агентів”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ