АКТУАЛЬНО

Відсутні достовірні докази: у ГУР не можуть підтвердити загибель Євгена Пригожина, стверджує Юсов

Представник ГУР Міністерства оборони України повідомив, що наразі немає жодних нових відомостей щодо долі колишнього керівника “вагнерівців”.

В Україні відсутні достовірні дані, які підтверджували б загибель колишнього глави приватної військової компанії “Вагнер” Євгена Пригожина. Про це заявив у прямому ефірі телеканалу Freedom представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов.

За його словами, нових даних про те, що сталося з Пригожиним, на даний момент немає.

“Щодо цього немає нових даних. І на сьогоднішній день немає фактів, які підтверджували б, що Пригожин загинув”, — зазначив представник ГУР.

Нагадаємо, російські ЗМІ раніше повідомляли, що Євген Пригожин загинув 23 серпня 2023 року внаслідок авіакатастрофи, в якій загинув літак, на якому він перебував. Тоді ж медіа “Grey Zone” повідомили, що літак з екс-керівником приватної військової компанії “Вагнер” був збитий російською протиповітряною обороною. Пригожина могли вбити за підозрою в змові проти Міністерства оборони РФ у червні того ж року.

Також повідомлялося, що перед цим змовою Пригожин намагався повернути свою прихильність до Володимира Путіна. 23 червня в Держдумі відбувся круглий стіл, під час якого депутати від партії “Справедлива Росія — Патріоти — За правду” критикували російський уряд через недостатню підтримку власної армії. Зазначалося, що ця партія була лояльно налаштована до “Вагнера” і кілька разів намагалася легалізувати приватну військову компанію.

Пізніше ЗМІ заявили, що Євген Пригожин може приховуватися на одному з островів Венесуели. Російський політолог Валерій Соловйов заявив, що лідер “Вагнера” був попереджений про підготовку замаху і отримав інструкції щодо маршруту для втечі. Однак ці дані не підтверджені.

22 грудня 2023 року журналісти стверджували, що встановили особу, яка може бути причетною до вбивства Пригожина. Зазначалося, що вбивство спровокував колишній співробітник президента Володимира Путіна та його права рука Микола Патрушев. Ще влітку 2022 року Патрушев попереджав Путіна про те, що “Вагнер” надає Пригожину занадто багато впливу як у військовій, так і в політичній сферах. Він вважав це загрозою для інтересів Кремля.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ