АКТУАЛЬНО

Влада Грузії припустила можливість повернення територій Південної Осетії та Абхазії мирним шляхом

Правляча партія Грузії «Грузинська мрія» висловилася про можливість повернення територій Південної Осетії та Абхазії мирним шляхом. Заява зроблена в контексті майбутніх осінніх парламентських виборів як аргумент для підтримки партії.

«У разі відновлення територіальної цілісності Грузії мирним шляхом, знадобиться внести зміни до Конституції Грузії, щоб система управління та територіальне державне устрою відповідали новій реальності. Оскільки події навколо Грузії розвиваються дуже динамічно, ми повинні бути готові до такої ситуації в будь-який момент», — йдеться в заяві партії.

«Грузинська мрія» зазначила, що для внесення таких змін до Конституції партії необхідно отримати конституційну більшість, щоб уникнути перешкод з боку опозиції.

Раніше висловлювалися припущення, що влада РФ може погодитися на повернення Абхазії та Південної Осетії до складу Грузії (з широкими правами автономії), якщо Грузія відвернеться від Заходу в бік Москви, що вже частково сталося після прийняття закону про іноземних агентів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ