АКТУАЛЬНО

Volkswagen на шляху до інновацій: розробка нового покоління акумуляторів для електромобілів

Volkswagen Group оголосила про успіх свого стартапу, який займається виробництвом акумуляторів з твердотільними елементами для електромобілів. За даними автовиробника, твердотільний прототип, спільно розроблений з американським партнером QuantumScape, перевершив очікування під час недавніх випробувань.

Під час тестів акумуляторної батареї PowerCo, тривалість яких становила кілька місяців, було виявлено всього 5% втрати ємності після понад 1000 циклів заряджання, що еквівалентно пробігу в 500 тис. км. Представники VW пояснили, що на даному етапі розробки галузеві цілі ставились на рівні 700 циклів заряджання та максимальної втрати ємності на рівні 20%.

Глава PowerCo, Френк Блом, висловив оптимізм стосовно результатів, назвавши їх “дуже обнадійливими”. Він також відзначив, що ця розробка може призвести до створення акумуляторних батарей, які забезпечать великий діапазон ходу, швидку зарядку і практично не старітимуть.

Твердотільні батареї, які замінюють традиційний рідкий електроліт та сепаратор, виготовлений із кераміки, скла або полімерів, можуть виявитися ключовою інновацією, забезпечуючи безпеку, компактність та швидкодіючість батарей для електромобілів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ