АКТУАЛЬНО

Ворог атакував 11 областей України– як минула ніч у регіонах

Напередодні 11 грудня, більшість областей України знову опинилася під обстрілами та ракетно-дроновими атаками. Обласні державні адміністрації розповіли про ситуацію в регіонах на ранок цього дня, висвітлюючи наслідки нічних атак в різних частинах країни.

Київщина

Ворог в ніч на 11 грудня знову атакував Київщину. Попередньо не зафіксовано влучань в об’єкти критичної або житлової інфраструктури. Проте, в одній з громад області зафіксовано падіння уламків на подвір’я приватного будинку. В столиці уламки збитих ракет пошкодили будівлі в Дарницькому районі, при цьому є постраждалі. Наслідки ракетної атаки уточнюються.

Чернігівщина

За останню добу Чернігівщина зазнала трьох обстрілів, ініційованих ворожими мінометами, що призвело до 15 вибухів. Інформація про можливі втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури поки не надходила, і дані уточнюються.

Сумщина

Вночі російські сили обстрілювали Середино-Будську громаду, зафіксовано 20 вибухів з автоматичних гранатометів. За попередньою інформацією, подія не призвела до серйозних наслідків. Протягом попереднього дня в області зафіксовано вісім обстрілів прикордонних територій та населених пунктів, з 52 вибухами, що сталися в різних громадах.

Запорізька область

За останню добу окупанти завдали 78 ударів по 16 населених пунктах області. Було зафіксовано артобстріли та атаки безпілотниками по різних містах і селах прифронтової зони. У результаті обстрілу Малої Токмачки пошкоджено приміщення підприємства та лінію електропередач. Обстрілів також доторкнулися до Новодарівки, Чарівного, Малої Токмачки, Малинівки, Лугівського та Роботиного.

Дніпропетровщина

Три безпілотники-камікадзе, направлені окупантами, зацілили по Нікопольщині, де вони вразили районний центр. Здійснили атаку з важкої артилерії, внаслідок чого пошкоджено підприємство та лінію електропередач. На щастя, інцидент не забрав житті, і обійшовся без жертв.

Харківщина

Артилерійські та мінометні удари охопили понад 18 населених пунктів Харківщини. Міста та села були обстріляні з різних напрямків. Також ворог влаштував авіаудари по околицях деяких населених пунктів.

Луганщина

Луганщина весь час залишається однією з гарячих точок, де штурмова і тактична авіація ворога діяла вздовж всієї лінії фронту. За добу загарбники провели 127 обстрілів і випустили 537 снарядів. Села Невське та Білогорівка отримали серйозний обстріл, але ЗСУ вдалося відбити чотири ворожі атаки в околицях Синьківки та Петропавлівки.

Донеччина

Минулої доби під вогнем опинилися 9 населених пунктів, з пошкодженням 22 житлових будинків та магазину.

Миколаївщина

У місті Снігурівка внаслідок нічної атаки стався пожежний вибух через збитий безпілотник типу “Shahed-131/136”, що призвів до займання складського приміщення. Подія оперативно ліквідована, і постраждалих немає. Сили протиповітряної оборони знищили 13 ударних безпілотників “Shahed-131/136” за ніч.

Одеська область

На Одеській області сили ППО збили два дрони типу “Shahed-131/136” під час нічної атаки РФ.

Херсонщина

Противник здійснив 84 обстріли по області, зокрема 5 обстрілів по м. Херсон. Три ворожі ударні безпілотники були збиті в районі м. Херсон та н.п. Комишани.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ