АКТУАЛЬНО

Вперше після пандемії туристи зможуть відвідати Північну Корею

Після п’яти років повної ізоляції, Північна Корея оголосила про відновлення туризму та відкриття своїх кордонів для іноземних туристів. Відповідно до офіційної заяви, перші тури розпочнуться з грудня 2024 року в регіоні Самджійон, з подальшими планами розширення на інші частини країни.

Два великі туроператори для іноземних відвідувачів заявили в середу, що вони отримали повідомлення від своїх партнерів у Північній Кореї, що відкриття подорожей почнеться в грудні 2024 року. Спочатку тури будуть проходити в Самджійон, поблизу кордону з Китаєм, а потім, ймовірно і по всій країні, йдеться у заяві Koryo Tours.

Компанія KTG Tours також опублікувала в соціальних мережах повідомлення, що відвідувачі зможуть поїхати в Самджійон з цієї зими.

Режим Кім Чен Ина почав послаблювати прикордонні обмеження близько року тому, але не відкрився для туристичних груп, які колись були джерелом готівки для держави з мізерними валютними резервами. Ці туристи надавали кошти, які допомагали країні здійснювати транзакції за кордоном, в той час, як вона залишається відрізаною від міжнародних банківських послуг.

Північнокорейська влада пильно стежить за туристами з-за кордону, яким, як правило, дозволяється зупинятися лише в житлі, призначеному для іноземців, і вони обмежені в пересуванні країною.

Зазначається, що на початку цього року Північна Корея дозволила в’їзд невеликій кількості туристів з росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ