АКТУАЛЬНО

Втрати відомих брендів через війну: що показало дослідження

На кінець 2023 року були зафіксовані скорочення доходів від одягу на квадратний метр у різних брендів, проте це зниження не вважається критичним, зазначено в дослідженні компанії NAI Ukraine.

В Україні більшість людей змінили свій підхід до емоційних покупок і стали більш обережними щодо свого бюджету, що призвело до зменшення витрат на одяг та вплинуло на прибуток брендів.

Масові ринки відчули мінімальні зміни, втративши 12,5% або $50 доходу з квадратного метра. Це пов’язано з доступністю і вирішенням основних потреб цієї категорії товарів.

Бренди середнього сегменту в середньому втратили $100 або 20% доходу з квадратного метра через ринкові тенденції та зупинку діяльності основних гравців, що спонукнуло людей здійснювати покупки через інтернет-магазини.

Найбільші втрати понесли преміум-бренди, збавивши 28,5% або $200 доходу з квадратного метра. Ці результати пояснюються значним відтоком платоспроможного населення за кордон та загальним скороченням кількості населення в Україні.

Незважаючи на втрати в обороті, бренди отримують більший чистий прибуток за рахунок зниження орендної плати та умов оренди, визначених під час переговорів, ніж до війни.

Також варто згадати, що власник таких брендів, як Zara, Stradivarius, Pull & Bear, Massimo Dutti та Bershka, повернеться в Україну після дворічної відсутності. Іспанська група Inditex почне відновлення діяльності українських магазинів з 20 закладів у Києві, але точні терміни ще не визначені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ