АКТУАЛЬНО

“Вибухи сталися всього через секунду після сирени”, – очевидці ранкової атаки на Київ

У Києві почались вибухи одразу ж після оголошення повітряної тривоги у місті. У ЗСУ повідомили, що знищили дві балістичні ракети, які летіли з окупованого Криму.

Очевидці повідомляють про щонайменше чотири вибухи, над містом видно величезні стовпи диму. Вже відомо про руйнування багатоповерхового нежитлового будинку та щонайменше п’ятьох поранених.

“Вибухи в столиці. Терміново в укриття!” – написав спочатку мер Києва Віталій Кличко.

“Я почув вибухи десь всього через секунду після сирени”, – розповів кореспондент ВВС Україна у Києві Георгій Ерман. Ці слова підтверджують й інші очевидці.

Такий удар для Києва без оголошення тривоги хоча б за хвилину до удару трапився, можливо, чи не вперше. Раніше при ударах “кинджалами” чи іншими балістичними ракетами від моменту тривоги до удару проходило хоча б пів хвилини чи хвилина.

Телеграм-канали, які зазвичай спеціалізуються на тривогах, припускають, що удар могли завдати з берегового ракетного комплексу “Бастіон” ракетами “Онікс” з Криму”. Також є припущення щодо ракет “Циркон”, якими вже били по Києву раніше під час комбінованих ударів. Саме вона є балістичною і її вже запускали по Києву з Криму.

Повітряні сили поки що не знають, що це були за балістичні ракети. “Тип встановлюють”, – йдеться в їхньому повідомленні.

“За попередньою інформацією, внаслідок ракетної атаки на Київ зафіксовано падіння уламків в Печерському районі. Пошкоджений нежитловий будинок. Оперативні служби слідують на місце пригоди”, – повідомила Київська міська військова адміністрація.

Там уточнили, що багатоповерховий будинок в Печерському районі суттєво пошкоджений.

Кличко підтвердив, що зруйнована триповерхова нежитлова будівля.

війна

АВТОР ФОТО,REUTERS Підпис до фото, Повністю зруйнована триповерхова будівля на Печерську. Судячи з того, що залишилося від стін – всередині був спортзал

війна

АВТОР ФОТО,REUTERS Мер повідомив про п’ятьох постраждалих на Печерську. Одну жінку і 16-річну дівчину госпіталізували.

Віталій Кличко додав, що є виклики екстрених служб у Печерський, Соломʼянський та Дніпровський райони столиці. Там також було падіння уламків.

Також у Голосіївському районі Києва в лісосмузі виявили уламки ракети. Попередньо, інформація щодо потерпілих та руйнування не надходила.

.

АВТОР ФОТО,МИКОЛА КАЛАШНИК

Останній раз масований ракетний удар Київ переживав минулої ночі, тоді всі ракети збили й суттєвих руйнувань не було.

Керівник Дарницької районної адміністрації Микола Калашник повідомив, що у Дарницькому районі після ракетного обстрілу уламком пошкодило приватний будинок у мікрорайоні Осокорки – без подальшого загоряння.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ