АКТУАЛЬНО

Китайська агресія в Азії зростає швидко, заявляє глава Індо-Тихоокеанського командування США

Адмірал Джон Аквіліно, керівник Індо-Тихоокеанського командування США, висловив серйозні обурення стосовно нарастаючої агресивності Пекіна в регіоні Азії. “Ми повинні бути уважні до швидкого зростання військової потужності, підтримки тверджень про сувереність над усім, що знаходиться всередині десятипунктирної лінії, та дій, спрямованих на примус”, – підкреслив він під час зустрічі з журналістами.

Держсекретар США Ентоні Блінкен має намір звернутися до Китаю зі своєю першою офіційною поїздкою від середини 2023 року, щоб висловити занепокоєння щодо підтримки китайськими компаніями російської військової машини.

Відомо, що Міністерство закордонних справ Китаю оприлюднило надзвичайно критичне звернення до США стосовно їхньої політики з промисловими потужностями. Це ставить під питання успішність майбутніх розмов з Ентоні Блінкеном, запланованих на середу та п’ятницю цього тижня.

Адмірал Аквіліно, який незабаром планує піти у відставку, висловив серйозну турботу щодо дій Китаю в Південно-Китайському морі, особливо в районі спірної другої мілини Томаса. Він також засудив наростаючий тиск на Тайвань, що може викликати серйозне невдоволення США.

Ці висловлення Аквіліно надійшли в контексті зусиль США збудувати коаліцію партнерів для протидії розширенню впливу Китаю в регіоні, що зустрічається з осудом Пекіна.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ