АКТУАЛЬНО

Винищувачі F-35 здійснюють місії в повітряному просторі країн Бенілюксу

У четвер Нідерланди розпочали використовувати свої винищувачі F-35 в рамках НАТО для патрулювання повітряного простору країн Бенілюксу, повідомило Об’єднане командування ВПС Альянсу.

Два винищувачі п’ятого покоління F-35 Королівських ВПС Нідерландів, разом із двома F-16, знаходяться в готовності для захисту повітряного простору над Бельгією, Нідерландами і Люксембургом та для виконання завдань зі швидкого реагування у режимі 24/7. Ці літаки здійснюватимуть місії на забезпечення безпеки повітряного простору Бенілюксу, чергуючи вильотами з національних авіабаз Нідерландів та Бельгії. Важливо відзначити, що це перше використання нідерландських винищувачів F-35 в цій місії до 9 травня.

Літаки готові за лічені хвилини піднятися в повітря відповідно до правил патрулювання повітряного простору НАТО, реагуючи на неопізнані літаки або інші надзвичайні ситуації. Операції здійснюватимуться з авіабази Ліуварден у Нідерландах та контрольованого пункту управління повітряними операціями в Ню-Міллігені, який інтегрований у систему повітряного патрулювання НАТО.

У 2023 році Нідерланди вже використовували свої F-35 в підсилених місіях НАТО з охорони повітряного простору в Мальборку, Польща, і регулярно проводять спільні навчання з іншими союзниками і партнерами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ