АКТУАЛЬНО

Виступ нового Прем’єра Польщі Туска у сеймі: підтримка України та визначення головних питань

12 грудня новообраний прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск виступив у польському сеймі, де висловив свої погляди на важливі питання, зокрема стосовно ситуації в Україні та війни на сході.

Туск заявив, що Польща буде ще активніше підтримувати Україну. “Ми будемо вимагати повної мобілізації Заходу на допомогу Україні. Я більше не можу слухати політиків, які говорять про втому від ситуації в Україні”, – заявив Туск.

Він обіцяв під час свого візиту до Брюсселю акцентувати увагу на підтримці України та закликав до об’єднаного заходу на допомогу державі у боротьбі з російською агресією. “Напад на Україну – це напад на всіх нас”, – додав Туск.

Прем’єр також відзначив важливість боротьби українців за демократичні цінності та захист їх бажання приєднатися до західного світу. Він зазначив, що “політики, які атакують основи демократії, є антиукраїнськими”.

В своєму виступі прем’єр Туск також звернув увагу на складні обставини, з якими стикається Польща, включаючи пандемію COVID-19, війну в Україні та міграційну кризу. Він визначив вибори 15 жовтня як визначальний момент в історії Польщі та заявив, що цей день увійде в історію як “день мирного повстання – повстання за свободу і демократію”.

Звертаючись до ситуації в Україні, Туск наголосив на важливості підтримки українців у боротьбі за демократію та правову державу, закликаючи до об’єднаного ставлення Заходу до подолання російської агресії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ