АКТУАЛЬНО

Wizz Air впроваджує сервіс із компенсацією до 600 євро для пасажирів

Лоукост-авіаперевізник Wizz Air та компанія Blue Ribbon Bags впроваджують новий сервіс для пасажирів, пов’язаний із страхуванням багажу. За цими нововведеннями пасажири, втративши свій багаж під час подорожі, можуть отримати компенсацію в розмірі до 600 євро. Однак для отримання виплати потрібно виконати певну умову.

Нова послуга від Wizz Air забезпечує можливість отримання компенсації до 600 євро у разі затримки багажу на понад 96 годин. Цей сервіс реалізований у співпраці з Blue Ribbon Bags, яка відстежує розташування втраченого багажу та виплачує відшкодування.

Вартість страхування становить 2,5 євро за кожен переліт і охоплює весь багаж пасажира. Щоб подати заяву на компенсацію, пасажири повинні звернутися до офісу Lost & Found в аеропорту та повідомити фахівців страхової компанії. У випадку, якщо багаж не знайдено протягом 96 годин, пасажирам буде виплачена компенсація в розмірі 600 євро за кожну втрачену сумку, з максимальною сумою виплати 600 євро.

Важливо відзначити, що компенсація також передбачена для тих пасажирів, чиї сумки з’являться затримкою, але не раніше 96 годин після прибуття, і в цьому випадку підтвердження цінності багажу не є обов’язковим.

Наразі відповідальність за затримку, втрату чи пошкодження багажу в Європі несе авіакомпанія згідно з Монреальською конвенцією. Однак отримання компенсації залишається складним завданням, оскільки обмеження в розмірі 1 288 спеціальних прав запозичення (приблизно 1 570 євро) накладається на відповідальність авіаперевізників.

Зазначимо, що лоукостер Ryanair, який є одним із найпопулярніших в Європі, планує розширення мережі своїх рейсів цієї весни, запускаючи три нові маршрути з Іспанії, Данії та Болгарії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ