АКТУАЛЬНО

Як українські атаки впливають на російських окупантів на півдні?

Наразі російські військові активно намагаються перейти ближче до другої лінії оборони, яка виявилася більш укріпленою. Спікер Операції Об’єднаних Конфліктів “Південь” Наталія Гуменюк розповіла про результати удачних ударів по командних пунктах росіян на півдні, зокрема, в Скадовському районі та на Арабатській Стрілці.

Під час телемарафону вона наголосила, що такі атаки допомагають ЗСУ ліквідовувати високопоставлених російських військових, збільшуючи випадки дезертирства серед окупантів. Гуменюк підкреслила, що оці атаки сприяють не лише військовій ефективності, але й морально-психологічному розладу серед російських військових, що впливає на розгубленість та розбиття злагодженості в їхніх підрозділах.

За словами Гуменюк, окупанти усвідомлюють необхідність зимування в обстріляних районах та розуміють, що найбезпечніше залишитися там, де є другий ешелон оборони. Російські військові розпочали евакуацію в безпечніші місця, уникаючи залишення на поточних позиціях.

“Означає це одне, що українські сили продовжують роботу, яка є потужною складовою контрнаступу. Проте вона є не такою помітною та дещо відтермінованою, оскільки дорозвідувати її результати доводиться трохи пізніше”, – пояснила Гуменюк. Таким чином, на лівому березі Херсонщини окупанти сканують села не для пошуку українських громадян, а для виявлення можливих дезертирів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ