АКТУАЛЬНО

Якщо Трамп виграє, опікуватись Україною повинна буде Європа

У світлі найновіших коментарів від Річарда Гренелла, одного з ключових співробітників і потенційного кандидата на посаду держсекретаря у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах, знову виникають гострі обговорення стосовно міжнародних відносин і підходу до глобальних конфліктів.

У разі перемоги Трампа розв’язувати проблему України повинна буде Європа, дав зрозуміти в інтерв’ю Bild один із соратників кандидата в президенти Річард Гренелл, якого вважають претендентом на посаду держсекретаря.

«Вона [війна в Україні] у вас на задньому дворі. Якби в Мексиці була війна, ми б робили більшу частину роботи, якби взагалі не всю. І ми б точно не зверталися по допомогу до німців, якби в Мексиці була війна», – заявив Гренелл.

Він заявляє, що Трамп говоритиме з Путіним, на відміну від Байдена.

«Байден за три роки жодного разу не поговорив із ним [Путіним]. Я думаю, що спілкування з людьми – це тактика. Це не мета, не рішення, але це веде нас туди», – додав Гренелл.

Він дорікнув уряду Німеччини, що він «не слухає людей» і не дотримується принципу «Німеччина насамперед». В іншому разі «Німеччина має потенціал стати улюбленою країною Дональда Трампа».

Також він назвав однією з причин війни в Україні «Північний потік-2».

«Уряд Німеччини жахливо неправильно ставився до політики Дональда Трампа. Сьогодні я можу стверджувати, що «Північний потік – 2» став однією з причин, чому в Україні війна. Уряд Німеччини не дослухався до Дональда Трампа. Я б хотів вибачень за це», – заявив Гренелл.

Нагадаємо, що днями Гренелл запропонував для завершення війни створити в Україні «автономні зони» і не приймати її до НАТО.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ