АКТУАЛЬНО

“Якщо версія отруєння вірна, тіло Навального навряд чи віддадуть матері”, – розробник “Новичка” про можливе отруєння політика

Сліди застосування «Новичка» практично неможливо вивести з організму померлої людини, розповів один із розробників препарату Віл Мірзаянов.

За його словами, озвучений у колонії діагноз смерті політика може свідчити про те, що концентрація отрути могла бути великою, а тіло отруєного навіть після смерті становить небезпеку для тих, хто перебуватиме поряд.

«У дуже малих концентраціях „Новичок” може зберегтися, можливо, навіть за місяць після отруєння. Від великої концентрації може настати миттєва зупинка серця – параліч», – розповів Мірзаянов.

Відомо, що версія повторного отруєння Навального з’явилася практично відразу після повідомлення ФСВП про смерть політика та невдалі спроби батьків забрати його тіло. Її озвучила і вдова опозиціонера Юлія Навальна.

Матері Навального та адвокатам представники Слідчого комітету Росії повідомили, що тіло політика, який помер у колонії, направили на хімічну експертизу, яка триватиме 14 днів.

Напередодні мати вбитого опозиціонера подала позов про бездіяльність Слідчого комітету щодо видачі його тіла. Салехардський міський суд розгляне позов Людмили Навальної 4 березня о 09:00 у закритому режимі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ