АКТУАЛЬНО

Японія прогнозує велику нестачу працівників до 2040 року

У 2040 році Японія очікує нестачу майже на мільйон іноземних працівників для забезпечення свого економічного зростання.

За дослідженням Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), у країні працюватиме 5,91 мільйона іноземців, що майже на мільйон менше, ніж потрібно для досягнення цілей зростання економіки на 1,24% річно.

Розрив між попитом і пропозицією іноземної робочої сили майже подвоївся з попередньої оцінки 2022 року через повільне економічне зростання в країнах еміграції, таких як В’єтнам, М’янма та Камбоджа.

Наявність іноземних працівників є критичною для Японії, допомагаючи заповнити дефіцит робочої сили через швидке старіння та спад народжуваності. За останні 15 років їхнє число зросло більш ніж у чотири рази до 2,05 мільйона, що становить приблизно 3% всієї робочої сили країни на жовтень 2023 року.

Уряд вже розширив програму отримання робочих віз для різних професій і кваліфікацій. Однак, існують перешкоди, такі як ослаблення єни, низькі зарплати і проблеми з правами людини, які ускладнюють привабливість Японії для іноземних робітників.

Повідомляється також, що Японія вирішила полегшити візові вимоги для громадян України, що набули чинності з 24 червня, сприяючи комерційним зв’язкам між країнами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ