АКТУАЛЬНО

Єменські хусити знов здійснили терористичні атаки у Червоному морі

У Червоному морі сталися два серйозні інциденти, коли єменські хусити атакували два великі танкери з сирою нафтою. Один з танкерів, Amjad, під прапором Саудівської Аравії, і другий – Blue Lagoon I, під прапором Панами, стали об’єктами нападів, що призвело до серйозного напруження в регіоні.

За повідомленням агентства Reuters, американські військові назвали ці атаки “безрозсудними актами тероризму”. Хусити взяли на себе відповідальність за обстріл танкера Blue Lagoon I, використовуючи ракети та безпілотники. Хоча про атаки на танкер Amjad в заяві не згадувалося, США підтвердили, що обидва судна були вражені балістичними ракетами і безпілотною авіацією.

Танкер Amjad, який може вміщати близько двох мільйонів барелів нафти, і Blue Lagoon I, з максимальною місткістю в один мільйон барелів, пливли поруч один з одним, коли стали об’єктами атаки. Незважаючи на поразки, обидва судна змогли продовжити свій шлях без значних пошкоджень чи людських втрат. Проте зазначено, що танкер Amjad, ймовірно, не був прямою ціллю нападів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ