АКТУАЛЬНО

Єрмак спростував інформацію про заміну головнокомандувача ЗСУ: що відомо

Керівник Офісу президента України, Андрій Єрмак, у інтерв’ю Наталії Мосейчук, заявив, що не має жодної інформації щодо намірів Володимира Зеленського щодо заміни головнокомандувача Збройних сил України, Валерія Залужного.

Зеленський у перебігу своєї каденції провів ряд кадрових змін у військовому керівництві. Ці рухи відбувалися в рамках великої війни, де українська влада намагалася підтримувати та оптимізувати військові сили для більш ефективного опору. Проте, конкретні перестановки та їх обгрунтування були об’єктом гострої громадської уваги та обговорення.

Подібні чутки про можливу заміну Залужного виникли після повідомлення нардепа Володимира Ар’єва, який, посилаючись на “надійні джерела”, стверджував про подання міністром оборони, Рустемом Умєровим, про звільнення головнокомандувача ЗСУ. Проте, згодом Ар’єв видалив свій пост, називаючи цю інформацію не підтвердженою. Сам Умєров вважає це спробою політиків розколоти українське суспільство.

У своєму коментарі Єрмак підкреслив, що в верховному головнокомандувачі та головнокомандувачі ЗСУ існує єдина позиція – перемогти у війні. Однак, розповівши про постійний діалог та роботу, він заперечив будь-яку інформацію щодо можливої заміни керівництва ЗСУ.

Ці події викликали гострі обговорення в українському суспільстві та залишають питання щодо можливих кадрових змін у військовому керівництві в умовах ведення великої війни на сході країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ