АКТУАЛЬНО

Європейський бізнес закликає до бойкоту польських перевізників у ЄС через блокаду кордону з Україною

Торговельні асоціації та спілки принаймні чотирьох країн Європейського Союзу висловили заклик до бойкоту польських перевізників у зв’язку із блокадою на кордоні з Україною, яку вони організували понад місяць тому.

У зверненні, яке підписали представники Бізнес-клубу Бельгія-Україна, Українсько-австрійської асоціації, Торговельної палати Нідерланди-Україна, та Української торговельної палати в Італії, закликається всі компанії ЄС та їхні транспортні сектори утриматися від поновлення контрактів та укладання нових угод з польськими транспортними компаніями, доки ті продовжують блокувати польсько-український кордон.

У зверненні наголошується, що через понад місяць блокади в Україні зросли ціни на товари, нестачає пального, а експорт з України впав на 40%. Також в черзі з понад 2500 вантажівок померли два українських водії.

Підписанти звернення вважають, що бойкот у ЄС змусить польських перевізників швидко завершити блокаду, зазначивши, що ринок Західної Європи для них є більш важливим, ніж український.

Преміум-перевізники Польщі, що є частиною протесту, продовжують демонструвати свою позицію, блокуючи рух транспорту на кордоні, і висловлюють незгоду із заходами уряду у сфері оподаткування та регулювання.

Ця ініціатива стала однією з форм тиску на Польщу та її перевізників для припинення блокади кордону і розв’язання ситуації, яка має серйозний вплив на економіку та логістику в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ