АКТУАЛЬНО

Євросоюз має на меті до 2025 року виробляти 2,5 млн боєприпасів на рік

Країни Європейського Союзу активно збільшують виробництво боєприпасів і планують до 2025 року досягти рівня випуску, який буде конкурентоспроможним у порівнянні з Росією. За інформацією французького видання La Tribune, комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що виробництво артилерійських боєприпасів в Європі стрімко зросло, вже перевищивши показники Сполучених Штатів.

“У березні 2023 року ми виробляли в Європі 500 тисяч снарядів на рік і вже випередили американське виробництво в 300 тисяч снарядів. З того часу ми подвоїли цю потужність”, — зазначив він.

Європейський оборонний фонд, за словами комісара, відіграє ключову роль у збільшенні масштабів виробництва, і Європа має продовжувати зміцнювати свої оборонні здатності відповідно до зростаючих загроз з боку Росії.

“24 січня цього року наша виробнича потужність становила один мільйон снарядів на рік. До кінця 2024 року ми плануємо збільшити цю потужність до 1,7 мільйона, а до 2025 року — до 2,5 мільйонів снарядів на рік. Ці цифри дозволяють нам конкурувати з російськими показниками”, — пояснив Бретон.

Нагадаємо, що з початку конфлікту в Україні Міністерство оборони України впровадило більше ста нових зразків боєприпасів в армію, близько половини з яких пройшли випробування з початку 2024 року.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ