АКТУАЛЬНО

Євросоюз намагається обмежити імпорт елітних автомобілів до Росії

Європейський Союз готується прийняти нові заходи щодо посилення санкцій проти Білорусі з метою обмеження імпорту елітних автомобілів до Росії. За інформацією, що надійшла від видання Financial Times, ці нові санкції будуть спрямовані на те, щоб перешкодити використанню “лазівок”, які Росія використовує для обходу обмежень, що діють на неї.

Москва за допомогою Мінська продовжує імпортувати елітні автомобілі та предмети розкоші.

Згідно з проєктом, з яким ознайомилися у Financial Times, нові обмеження, які обговорюють країни-члени ЄС, спрямовані на “мінімізацію ризику обходу”.

Нові санкції заборонять експорт до та через Білорусь технологій і товарів, які можуть використовуватися у військових цілях, а також скрапленого природного газу. ЄС також припинить імпорт діамантів з Білорусі.

Як зазначає видання, якщо нові санкції будуть ухвалені, то головним їхнім напрямком буде обмеження потоку продажу елітних автівок до Білорусі, які потім їдуть до Росії.

Щомісячний потік транспортних засобів і запчастин до Білорусі з країн ЄС зріс з 50 млн доларів в січні 2022 року до 268 млн доларів в січні 2024 року. Найбільше зростання експорту зафіксовано у найдорожчих категоріях автомобілів, тобто тих, що потрапили під санкції ЄС проти Росії.

Митники з країн ЄС вважають, що білоруські компанії стали ключовим компонентом російських контрабандних мереж. Як пише Financial Times, в Росію, попри санкції, досі завозять елітні автівки Rolls-Royce та Maybach. При цьому вони потрапляють в РФ протягом кількох місяців після випуску з заводу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ