АКТУАЛЬНО

Південна Корея діятиме, якщо РФ передасть озброєння КНДР

У світлі зростаючих занепокоєнь у міжнародних відносинах, Південна Корея висловила серйозну тривогу щодо можливого передання Росією ракетних і збройових технологій Північній Кореї. Міністр закордонних справ Південної Кореї, Пак Джин, наголосив, що Південна Корея не залишиться пасивним спостерігачем у разі подібних постачань і вживе заходів у відповідь.

Інформацію про можливу передачу збройових технологій Росією Північній Кореї оприлюднили Сполучені Штати, які стверджують, що Пхеньян відправив до Москви понад 1000 контейнерів із військовою технікою та боєприпасами. Ці звинувачення викликали широкий резонанс і обурення у світовій спільноті.

Спільне комюніке Південної Кореї, США та Японії, опубліковане після скандальних розслідувань, рішуче засудило угоду про зброю, що порушує резолюції Ради Безпеки ООН, і підтвердило, що деякі поставки зброї вже завершено. Глави МЗС Південної Кореї наголосили на делікатності розвідувальних даних, однак також визнали “різні підозрілі обставини”.

Росія і Північна Корея прагнуть зміцнити свої відносини, розглядаючи Захід як ворожого і агресивного союзника. Зустріч лідера Північної Кореї, Кім Чен Ина, з президентом Росії, Володимиром Путіним, минулого місяця підкреслила важливість військового співробітництва між двома країнами. Особлива увага приділялася аспектам програми супутників Північної Кореї, а також подіям в Україні, про які також йшлося на зустрічі.

Серйозне занепокоєння Південної Кореї та інших країн з приводу передачі збройових технологій Північній Кореї підкреслює важливість дипломатичних зусиль і міжнародної координації для забезпечення миру і стабільності в регіоні. Ситуація вимагає уваги і рішучих дій світової спільноти з метою запобігання можливих загроз безпеці та порушення міжнародних угод.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ