АКТУАЛЬНО

Задля побудови комерційного паркінгу в центрі Києва, ліквідують «гараж КМДА» – Джерело

Як повідомляють наші джерела в КМДА, нещодавно призначений на посаду в.о. керівника КП “АТП КМДА” Дмитро Рахматуллін займається не так розвитком підприємства, а здебільшу доведенням його до банкрутства, задля можливості відкриття комерційного паркінгу в приміщенні КП на Бориса Грінченка 3А.

КП “АТП КМДА” має в своєму використанні дві матеріально-технічні бази – в самому центрі Києва на вул. Бориса Грінченка, 3-А в Шевченківському районі та на вул. Залізничній, 14 в Солом’янському районі. На цих територіях функціонують станції технічного обслуговування, мийки та місця для зберігання автомобілів. Крім того, “АТП КМДА” надає послуги з перевезень та займається ремонтом автівок, які були пошкоджені на передовій.

Віталій Кличко призначив тимчасовим керівником КП “АТП КМДА” Дмитра Рахматулліна у лютому 2024 року. Раніше Рахматуллін очолював комунальну інспекцію з паркування – у той час, коли інспекція неодноразово потрапляла у скандальні публікації та в поле зору правоохоронців. Зрештою, влітку 2021 року Рахматуллін отримав підозру від правоохоронців зі звинуваченнями про “подвійні штрафи” – переплату киянами при евакуації та безпідставних вилученнях авто. Інспекція звинувачення відкидала, втім, Рахматулліну довелося піти у відставку.

Крім скандалів пов’язаних з керівництвом комунальної інспекції з паркування, Дмитро Рахматуллін попав в поле зору журналістів-розслідувачів міжнародного проєкту Dubai Unlocked. В рамках розслідування видання «Схеми» отримали доступ до даних про власників об’єктів нерухомості у Дубаї та знайшли серед них чинних українських посадовців, які мають майно в Еміратах, але не інформують про це українське суспільство, як того вимагає антикорупційне законодавство.

Зокрема, за даними “Схем” у дубайському реєстрі вказані права власності Дмитра Рахматулліна на 16 квартир у хмарочосі Ferretti Luxury Beach Residence сукупною площею 2,255 квадратних метрів. Відповідно до даних транзакцій, які потрапили до журналістів проєкту Dubai Unlocked, квартири Рахматулліна вартували $14,5 мільйонів. Втім, від 2009 року будівлю так і не звели.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ