АКТУАЛЬНО

“Запровадження штрих-кодів у військових квитках чоловіків: ціль та необхідність

Українським військовозобов’язаним замість звичайних штрихкодів у військових квитках відтепер вклеюватимуть унікальні VIN-коди за допомогою системи “Оберіг”. Ця ініціатива спрямована на полегшення перевірки та оновлення особистих даних під час інспекцій, проводжених ТЦК і поліцією. Судово-юридична газета повідомляє, що кожному військовозобов’язаному буде призначено унікальний VIN-код як ідентифікатор особи.

Якщо у військовому документі відсутній цей код, це може свідчити про те, що інформація про особу не була оновлена в ТЦК. В такому випадку, якщо чоловіка з таким документом зупинять на вулиці, буде складно довести протилежне.

Згідно з повідомленням, в даний час розробляється нормативно-правова база для видачі єдиного документа для військовозобов’язаного за однією формою. Після введення в дію нового постанови Кабінету Міністрів, громадянам без військового документа буде видається новий документ. Однак документи старого зразка залишатимуться чинними, але вони будуть позначені відповідними записами про оновлення даних.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ