АКТУАЛЬНО

Перша дипломатка з втратою зору призначена на посаду посла Великої Британії

Велика Британія зробила історичний крок, назначивши свого першого повністю незрячого посла за кордоном. Вікторія Гаррісон призначена на посаду, де вона буде керувати відносинами британського уряду зі Словенією починаючи з серпня цього року.

Під час свого переїзду до Словенії, Гаррісон буде супроводжуватися своїм собакою-поводиром, золотистим ретривером на ім’я Отто.

“Для мене це велика честь представляти Велику Британію посланцем в Словенії. Протягом моєї кар’єри я була свідком того, як дипломатична служба стала набагато більше відображати різноманіття країни, яку ми представляємо, і я пишаюся тим, що беру участь у цих змінах”, – заявила Гаррісон після свого призначення.

Вона також висловила подяку компанії Guide Dogs за те, що надали їй другого собаку-поводира, який буде супроводжувати її на новій посаді.

Вікторія народилась зі здоровим зором, але під час підліткового віку її зір поступово погіршувався. Після закінчення університету вона повністю втратила зір.

У 1997 році Вікторія отримала постійну посаду в Міністерстві закордонних справ, ставши першою особою із заявленою інвалідністю, яка там працювала. Тоді ж в установі не було інших працівників із серйозними вадами. Пройшло шість місяців, перш ніж їй надали комп’ютер, яким вона могла користуватися на роботі.

Вона працювала на закордонних посадах у Гельсінкі та Сараєво, незважаючи на скептичні коментарі, що вона не зможе вивчити іноземну мову через свою незрячість.

Перед тим, як розпочати роботу в Словенії у серпні, Гаррісон розповіла BBC, що її інвалідність може допомогти налагодити стосунки з впливовими особами по всьому світу.

“Можливо, мені доведеться взяти когось за руку, щоб вони вивели мене з кімнати на зустріч. Такі маленькі речі створюють людський зв’язок, який дійсно може бути дуже корисним у побудові стосунків”, – сказала Вікторія.

Крім вивчення мови, у Вікторії є й інші завдання, які їй потрібно виконати до початку роботи – звикнення до нового дому та запам’ятовування нових маршрутів до роботи та по місту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ