АКТУАЛЬНО

Заяви РФ про “нелегітимність” влади пусті слова,- Зеленський

Президент України, Володимир Зеленський, відповів на постійні заяви представників Російської Федерації щодо “нелегітимності” української влади, наголошуючи, що це не турбує його. У розмові з журналістами з Казахстану, Киргизстану та Узбекистану він зазначив, що українці мають ясне розуміння своєї Конституції та законів.

“Висловлювання нелегітимного президента Росії про легітимність мого президентства є нудними та нецікавими”, — відзначив Зеленський. “Адекватні люди, які вміють читати закони, зрозуміють суть. Мене це взагалі не турбує”.

У Росії активно поширюють інформацію про те, що Зеленський є “нелегітимним”, посилаючись на те, що термін його повноважень мав би закінчитися 20 травня. Однак багато експертів погоджуються з тим, що проводити вибори під час війни в Україні неможливо.

Хоча рівень підтримки президента Зеленського знизився протягом останнього року з 91% до 63%, цей показник залишається високим. Міністр юстиції України підтвердив, що легітимність Зеленського не зміниться після 21 травня 2024 року, оскільки його повноваження тривають до обрання наступного президента.

Сам Зеленський наголосив, що вибори в Україні можуть відбутися під час воєнного стану лише за умови внесення змін до законодавства та забезпечення безпеки для всіх українців, включаючи тих, хто перебуває в межах країни, на передовій та за кордоном.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ