АКТУАЛЬНО

Зеленський відверто сказав, що загрожує національній єдності

У світлі чуток про можливий конфлікт між Президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних Сил України (ЗСУ) Валерієм Залужним щодо оцінки ситуації на фронті, Зеленський висловив свої обурення щодо втручання генералів у політику та наголосив на тому, що це може загрожувати національній єдності.

Президент зазначив, що політичні сили в 2014 році “штовхали” військовослужбовців у політику, і вважає це великою помилкою. За його думкою, коли військові починають займатися політикою, це може призвести до непокори серед їх підлеглих.

“Я вважаю, що це величезна помилка. Їх штовхнули в політику, тому що всі були знищені — репутаційно тощо”, — заявив Зеленський.

Він висловив переконання, що в умовах війни не може бути місця для непідпорядкування, оскільки це загрожує національній єдності.

“Якщо ти керуєш війною, маючи на увазі, що завтра ти будеш займатися політикою чи виборами, то у своїх словах і на передовій ти поводишся як політик, а не як військовий. Я вважаю, що це величезна помилка”, — підкреслив український лідер.

Зеленський також висловив думку, що конфлікт між Україною та Росією не може бути визнаний як безвиході. Він наголосив, що Україна знаходиться вдома, і росіяни перебувають на її землі. Президент також відзначив важливість підтримки Заходу для України в цьому контексті.

Нагадаємо, що конфлікт між Зеленським та Залужним вже викликав обговорення в українському суспільстві. Радник президента Михайло Подоляк пояснив, що конфлікту “не може бути за визначенням”, оскільки Зеленський є прямим керівником Залужного.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ