АКТУАЛЬНО

Зеленський затвердив санкції: Азаров, Табачник та ще 37 юросіб

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 18 листопада щодо застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). У результаті цього кроку у санкційний список потрапили експрем’єр-міністр України Микола Азаров, ексміністр Дмитро Табачник та ще 37 юридичних осіб.

Згідно з указом № 758/2023 та № 759/2023, прийнятими Зеленським, санкції включають повне або часткове обмеження торговельних операцій, транзиту ресурсів, а також польотів і перевезень через територію України. Також передбачено блокування активів, заборону участі в приватизації, призупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань та інші обмежувальні заходи.

Серед осіб, на які поширилися санкції, є екс-міністр освіти Дмитро Табачник, екс-нардепи Олег Царьов та Дмитро Святаш, глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов, голова “ЛНР” Леонід Пасічник, депутат Держдуми РФ Дмитро Саблін та колишній український телеведучий Юрій Кот.

Також у списку фізичних та юридичних осіб є некомерційна організація Квартал Луї, заснована Марією Львовою-Бєловою, на яку видав ордер на арешт Міжнародний кримінальний суд. Ці заходи є частиною широкої стратегії України щодо захисту своїх інтересів та збереження безпеки в умовах геополітичних та економічних викликів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ