АКТУАЛЬНО

ЗСУ готуються до поповнення військових з поганою підготовкою

Україна вступає в етап масової мобілізації для забезпечення військових сил у боротьбі з російською окупацією. Проте, на тлі цього процесу українські командири виражають серйозні сумніви щодо якості навчання новобранців, які приєднаються до армії.

У той час як Україна готується мобілізувати десятки тисяч осіб для розв’язання проблеми гострої нестачі солдатів на тлі активізації російських атак, українські командири кажуть, що вони готуються до того, що більша частина нових військовослужбовців прибудуть із поганою підготовкою, пише The Washington Post.

Українські командири вже давно скаржаться на якість навчання новобранців.

Офіцери кажуть, що через це їм часто доводиться присвячувати тижні навчанню їхніх базових навичок, наприклад, стрільби.

«У нас були хлопці, які навіть не знали, як розібрати і зібрати пістолет», – розповів 28-річний заступник командира батальйону 93-ї механізованої бригади.

Головком ЗСУ Сирський перерозподілив людей, які раніше служили на таких посадах, як охорона мостів та іншої інфраструктури далеко від зони бойових дій, до бригад, що беруть участь у найзапекліших боях.

У розвідувальному підрозділі 42-ї механізованої бригади, який нещодавно перекинули на північний схід Харківської області для захисту від російського наступу, багатьох розвідників щойно перевели з тилових функцій і дали їм лише два тижні на підготовку перед відправленням у бій для виконання складних завдань, які іноді потребують проникнення в тил противника.

Те, чого вчать в українських навчальних центрах, «повна нісенітниця», сказав 32-річний солдат підрозділу на позивний «Чирва».

«Усьому вчаться на місці», – додав він.

Також офіцер, який провів більше року, інструктуючи нових солдатів на одному з українських об’єктів, сказав, що в навчальних центрах бракує боєприпасів, тому що вони спрямовуються для потреб військ на полі бою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ