АКТУАЛЬНО

ЗСУ успішно використали гібридні системи протиповітряної оборони FrankenSAM

Вночі, 17 січня, Українські Збройні Сили вперше використали гібридну систему протиповітряної оборони під назвою FrankenSAM, розроблену в рамках спільної програми між Україною та США. Про це повідомив міністр з питань стратегічної промисловості України Олександр Камишін під час Давоського форуму.

Система FrankenSAM виявилася дієвою, збиваючи ворожі дрони на відстані 9 км. Міністр підкреслив, що це є першим випадком використання цієї системи на полі бою та підкреслив її успішність у захисті українського повітряного простору.

Олександр Камишін пояснив концепцію FrankenSAM: “Замість того, щоб з нуля розробляти нову систему протиповітряної оборони, на що пішли б довгі роки, ми взяли радянські компоненти і застосували до них західні ракети. Також використовували західні пускові установки і до них застосовували радянські ракети.”

Міністр подякував військовим за ефективність нової системи, наголошуючи на успішному збитті ворожих дронів та важливості її впровадження для захисту національної безпеки.

Нагадаємо, що цей подія сталася у контексті російських авіаційних ударів по Україні, де система FrankenSAM забезпечила успішний захист від ворожих дронів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ