АКТУАЛЬНО

15 будинків за ціною 1 євро: італійське місто бореться з депопуляцією

Влада кількох європейських міст вживає неординарні заходи для поліпшення якості життя своїх мешканців. У Франційському курортному місті Ніцці, наприклад, вводять заборону на куріння на пляжах. Тим часом в італійському населеному пункті Пратола Пелінья, розташованому в провінції Аквіла регіону Абруццо, понад десяток будинків виставили на продаж за символічну ціну — всього за 1 євро. Це стало ще одним прикладом муніципалітету в Італії, чия влада пропонує нерухомість за мінімальну ціну для протидії депопуляції.

Пратола Пелінья — історичне поселення, що має свої корені в часи Римської імперії і перетворилося на укріплене місто у XII столітті.

Місцева влада, з чисельністю населення приблизно 7 000 осіб, вирішила відновити занедбаний історичний центр. Перший етап проєкту вже розпочався, з 15 будинків, які виставлені на продаж. Ще п’ять будинків планують включити у процес наступного року.

Особи, зацікавлені у придбанні нерухомості, мають два місяці для укладення контракту з місцевою владою, а потім ще шість місяців для представлення плану реконструкції, який повинен бути завершений протягом чотирьох років.

Вже виявили бажання придбати будинок, зокрема, представники Данії та Аргентини. Влада обіцяє покупцям стимули та фінансові пільги для сприяння загальній реконструкції за вигідних умов.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ