АКТУАЛЬНО

17 та 18 серпня в Україні очікується аномальна спека

У найближчі дні Україну охопить спекотна та суха повітряна маса африканського походження, що призведе до помітного підвищення температури в усіх регіонах країни. Як повідомив синоптик Ігор Кібальчич, 17 та 18 серпня у більшості областей України очікується спекотна погода без опадів, що особливо позначиться на центральних, південних та східних регіонах.

Погода 17 серпня

17 серпня у західних областях можливі короткочасні дощі та грози, особливо на Прикарпатті та Буковині. Температура повітря вдень коливатиметься від +28 до +33 °С. У північних областях збережеться мінлива хмарність, а стовпчики термометрів показуватимуть +27…+32 °С. Центральні регіони також матимуть мінливу хмарність, без опадів, а температура вдень сягатиме +28…+33 °С. На півдні України та у Криму буде сухо з мінливою хмарністю, вітер південно-західний 5-10 м/с, а температура повітря підніметься до +30…+35 °С. Східні області також залишатимуться сухими, з малохмарною погодою та температурою повітря вдень +25…+30 °С.

Погода 18 серпня

Наступного дня, 18 серпня, західні області очікують на короткочасні дощі з грозами, які охоплять більшість регіонів, крім Полісся. Вдень можливі сильні зливи, град та шквали до 15-20 м/с. Температура повітря вночі буде +14…+19 °С, вдень +28…+33 °С. У північних областях збережеться мінлива хмарність, без опадів, з температурою вночі +12…+17 °С, а вдень +29…+34 °С. Центральні регіони очікують на мінливу хмарність, температура вночі складе +13…+18 °С, а вдень підніметься до +30…+35 °С. На півдні країни буде сухо, з південно-західним вітром 5-10 м/с, температура повітря вночі +18…+23 °С, вдень +31…+36 °С. Східні області також залишатимуться малохмарними і без опадів, з південно-західним вітром 3-8 м/с, а температура повітря вночі складатиме +10…+15 °С, вдень +28…+33 °С.

Аномальна спека

Синоптики Укргідрометцентру попереджають про сильну спеку, яка накриє країну 18-19 серпня. Очікується, що температура повітря у більшості регіонів, крім заходу та півночі, досягатиме +35°…+37°С, що може призвести до додаткових проблем, зокрема зі збереженням водних ресурсів та посиленням пожежної небезпеки.

Така спека, особливо на тлі сильної посухи в центральних, південних та східних регіонах, ставить перед українцями завдання дбати про своє здоров’я та безпеку, а також берегти природні ресурси, уникати надмірного використання води та підтримувати гігієнічні заходи для запобігання поширенню інфекцій у спекотні дні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ