АКТУАЛЬНО

Американська мрія знаходиться під загрозою через кризу

США зіткнулися з великою проблемою через дефіцит доступного житла, що стало одним із головних викликів для американської економіки. Міністр фінансів Джанет Йеллен визнала, що ситуація потребує негайного вирішення, і закликала уряд використати всі можливі інструменти для боротьби з цією кризою. Про це повідомляє Bloomberg.

«Житло – це величезна проблема, і доступне житло в багатьох частинах країни стало критично важливим пріоритетом», – заявила Йеллен, наголосивши на необхідності вжити термінових заходів.

За словами міністерки, Вашингтон має активізувати зусилля для вирішення житлової кризи, оскільки зростання вартості нерухомості та високі іпотечні ставки зробили придбання житла недосяжною мрією для багатьох американців. Йеллен також закликала Конгрес ухвалити зміни до законодавства, які спростять процес будівництва доступного житла в країні.

Ця криза стає все більш актуальною напередодні президентських виборів, адже житлова проблема турбує значну частину американців. Високі іпотечні ставки, які зросли через заходи Федеральної резервної системи (ФРС) з боротьби з інфляцією, стали однією з основних причин цієї проблеми. Ще на початку 2021 року середня ставка з іпотеки складала 2,65%, але восени 2023 року вона досягла рекордного за 24 роки рівня у 7,79%.

Підвищені ставки з іпотеки призвели до значного скорочення продажів будинків, тоді як орендні ставки продовжують зростати, посилюючи тиск на ринок нерухомості.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ