АКТУАЛЬНО

Армія Росії зламує ключовий вузол української оборони, – CNN

За даними CNN, російські війська активно просуваються до стратегічно важливого міста Покровськ на сході України, загрожуючи життєво важливій українській лінії постачання. Це просування викликало серйозне занепокоєння серед військових експертів та аналітиків, оскільки воно може суттєво вплинути на хід конфлікту.

Протягом кількох місяців Росія розтягувала українську оборону по всій східній лінії фронту, намагаючись захопити якомога більше території, перш ніж на поле бою прибудуть свіжі українські сили і нові партії західної зброї.

Просування до Покровська викликає занепокоєння в України та її союзників. Президент України Володимир Зеленський визнав складну ситуацію у своєму нічному зверненні. Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) заявили у вівторок, що російські війська останнім часом домоглися «значних тактичних успіхів» у районі, що розташований на північний захід від Авдіївки.

За даними ISW, у вівторок російські війська перебували приблизно за 20 кілометрів (12 миль) від Покровська, продовжуючи те, що вони назвали «інтенсивними зусиллями з просування і проведення обмеженого тактичного оточення українських сил на Покровському напрямку».

Покровськ не є великим містом – але він служить ключовим вузлом для українських військових завдяки легкому доступу до Костянтинівки, ще одного військового центру. Дорога, що з’єднує ці два райони, використовується українцями для поповнення запасів військ на передовій та евакуації поранених у бік Дніпра. Костянтинівка утворює південну частину поясу з чотирьох українських міст – разом із Дружківкою, Краматорськом і Слов’янськом – які складають кістяк української оборони регіону, тому будь-яке просування російських військ до Костянтинівки викликає занепокоєння.

Просуваючись уперед і здійснюючи ці поступові просування, що здаються поступовими, уздовж лінії фронту протяжністю понад 600 миль (1000 кілометрів), Росія змушує Україну виконувати оборонні операції, а не готуватися до контрнаступу, зазначає телеканал.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ