АКТУАЛЬНО

Атлантична рада закликає Байдена прискорити вступ України до НАТО

Атлантична рада представила запит президенту США Джо Байдену, у якому закликає його розпочати процес вступу України до НАТО та посилити підтримку України на світовій арені.

Відповідний документ члени Атлантичної ради презентували в рамках Київського безпекового форуму.

Директор Центру Євразії Атлантичної ради, колишній посол США в Україні Джон Гербст заявив, що “Рада сформувала групу експертів”, до якої ввійшли, зокрема, два колишніх посланці в НАТО, колишні держсекретарі та керівники військових структур у Європі.

Уже проведено три раунди переговорів навколо питання про те, що можна зробити, щоб прискорити вступ України до НАТО через Вашингтонський саміт, який відбудеться наступного року.

“Ми стоїмо перед найбільшим стратегічним викликом через агресивну політику Кремля, і наша підтримка України – це не доброчинність, адресована нашому другу, а розумні інвестиції та захист американських інтересів. Ми закликаємо Президента США рішуче й однозначно виступити проти цієї загрози”, – прокоментував Гербст.

Він підкреслив, що “від США потрібна рішуча дія на Вашингтонському саміті НАТО”, оскільки “необхідно посилити перспективи членства України”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ