АКТУАЛЬНО

Байден підписав пакет законів, що уникнуть шатдауну в США

Президент США Джо Байден підписав пакет із шести законопроєктів щодо фінансування ряду державних установ до кінця фінансового року, що завершується 30 вересня. Цей крок спрямований на запобігання можливого шатдауну.

Глава Білого дому підписав документи в суботу, 9 березня, за кілька годин до можливого відключення уряду.

Пакет передбачає виділення понад 460 мільярдів доларів на фінансування, включаючи міністерства ветеранів, сільського господарства, внутрішніх справ, транспорту, житлового будівництва та розвитку міст, юстиції, торгівлі та енергетики.

Проте загроза часткового шатдауну в США залишається. Конгресу необхідно ухвалити ще шість законопроєктів до 22 березня, зокрема щодо фінансування оборони, державної та національної безпеки. Очікується, що голосування щодо другого пакету буде складнішим.

Щодо допомоги Україні: раніше було зазначено, що Сенат США прийняв законопроєкт про надання 60 мільярдів доларів допомоги Україні, проте спікер Палати представників Майк не виніс його на голосування. Він вимагає розглядати це питання після продовження фінансування уряду США.

ЗМІ повідомили, що спікер Палати представників Майк Джонсон та керівники ключових комітетів працюють над новим пакетом допомоги Україні, який може пройти Конгрес. Проте голосування за документ може бути перенесено на квітень.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ