АКТУАЛЬНО

Балканська країна повертається на Євробачення

Міжнародний конкурс Євробачення у 2025 році проходитиме у Швейцарії після перемоги артиста Nemo, який представляв цю країну в 2024 році. Хоча до наступного конкурсу ще є час, країни вже активно готуються до нового сезону, і серед них – Чорногорія, яка повертається на сцену після трирічної перерви.

Чорногорія, яка відмовилася від участі у конкурсі через фінансові труднощі у 2022 році, не брала участь у шоу також у 2023 і 2024 роках. Тепер країна знову оголосила про своє повернення, що стало відомо завдяки повідомленню Національного мовника RTCG і інформації від Eurovoix. Чорногорія організує національний відбір під назвою “Montesong-2024”, аналог українського Національного відбору на Євробачення. Артисти мають можливість подавати свої заявки до жовтня 2024 року, після чого журі відібере 16 фіналістів, які змагатимуться за право представляти свою країну у Швейцарії.

Чорногорія дебютувала на Євробаченні у 2007 році і за всю свою історію 12 разів брала участь у конкурсі. Незважаючи на це, лише двічі країна проходила у фінал, а найкращим результатом стало 13 місце у 2015 році, коли Чорногорію представляв співак Кнез з піснею “Adio”. Повернення на конкурс у 2025 році відкриває нові перспективи для Чорногорії і надає шанс країні знову заявити про себе на міжнародній арені.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ