АКТУАЛЬНО

Безугла звинувачує Сирського у відступі з Донецької області

Народна депутатка Ірина Безугла висловила серйозні занепокоєння щодо ситуації в Донецькій області, звинувачуючи командування Збройних Сил України у відступі з регіону. У своєму останньому дописі в Telegram Безугла стверджує, що українські підрозділи залишають Донецьку область, залишаючи фронтові позиції без належного захисту.

«Сьогодні Верховна Рада України мала доволі успішне засідання, але моя увага прикута до ситуації в Донецькій області. Наші підрозділи відводять війська, полишаючи цілі смуги фронту напризволяще. Боєприпаси не поповнюються, і росіяни проходять через порожні фортифікації. Це призведе до швидкої окупації регіону», – написала депутатка.

Безугла зауважила, що якщо ситуація не зміниться, Покровськ може бути захоплений у найближчому майбутньому, а Торецьк може опинитися під контролем ворога вже скоро. «Виглядає так, ніби ми віддаємо Донеччину — театр бойових дій одинадцятий рік війни, землю, на якій тисячі українців поклали своє життя за Україну», – підкреслила вона.

Депутатка також зазначила, що безконтрольний відступ з Донецької області відкриває дорогу до Павлограда і Дніпра, де немає жодних фортифікацій. Вона також вказала на небезпеку для Краматорська і Харківської області через відсутність адекватного обладнання на адміністративному кордоні.

Безугла поклала відповідальність за нинішню ситуацію на головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, звинувачуючи його у застосуванні тактики маневрів, що нагадують часи Другої світової війни. «Сирський виводить війну на новий рівень маневрів часів Другої світової, де ставки йдуть на втрату або здобуття цілих регіонів. Які ціна і перспективи? Впевнена, що чітких відповідей немає і в нього», – заявила депутатка.

Безугла завершила свій допис критичними зауваженнями про стратегію та тактику українського командування, зазначаючи, що ситуація потребує термінового перегляду і корекції.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ