АКТУАЛЬНО

BILD – Зимовий наступ Путіна в Україні провалився

Зимовий наступ російського президента Володимира Путіна в Україні не виявився успішним, повідомляє BILD. За три місяці з початку російської агресії в Донецькій та Харківській областях, Російські збройні сили не досягли значущих результатів, лише завдали втрат серед власних солдат та втрати більше 400 одиниць бойової техніки.

Російські військові не здобули контроль над Куп’янськом в Харківській області та Авдіївкою в Донецькій області, навіть після трьох місяців активних військових операцій.

“На північ від Авдіївки російські солдати зав’язли біля невеликого села Петрівське — українська армія утримує там оборону за допомогою дронів-камікадзе та бронетранспортерів Bradley. Кілька місяців на цій ділянці фронту не відбувається серйозних змін, тому росіяни поки що не можуть оточити Авдіївку”, – вказано в повідомленні.

Напередодні російські війська також застрягли на північ від Куп’янська, де українські сили визволили місто у восени 2022 року. Російські танкові роти застрягли в мінних полях, а дрони української армії використовуються для успішного подолання російської техніки.

“За російськими атаками за участю тисяч солдатів у листопаді та грудні були дрібніші зіткнення, які тривають протягом останнього тижня. Росії, очевидно, доведеться знову збирати резерви, перш ніж вона зможе вкотре перейти у наступ”, – додається у повідомленні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ