АКТУАЛЬНО

Білий дім пояснив, чому не дозволяє Україні використовувати ракети ATACMS для ударів по Росії

Як повідомив представник Білого дому Майкл Карпентер, Сполучені Штати дозволили Україні використовувати американську зброю для ударів по території Росії, хоча це не стосується ракет ATACMS.

За словами Карпентера, дозвіл вже набув чинності і має на меті допомогти Україні протидіяти вогню з боку РФ.

“Це не стосується ракет ATACMS для ударів великої дальності, оскільки мета полягає в наданні Україні можливості захистити себе,” — пояснив Карпентер.

Американський чиновник зазначив, що адміністрація Байдена діяла оперативно після того, як Росія розпочала наступ у Харківській області. Україна звернулася з проханням дозволити використовувати американську зброю для ударів по території ворога, і відповідні рекомендації були швидко розроблені.

Карпентер також нагадав, що США надали Україні пріоритетні засоби захисту, включно з протитанковими установками Javelin та системами протиповітряної оборони.

В інтерв’ю представник Білого дому також зазначив, що Україна може використовувати американську зброю не лише по територіях Росії поруч із Харківською областю, але й по будь-яких військових об’єктах, звідки ведуться обстріли.

“Це стосується всього північного регіону, звідки російські сили обстрілюють Україну. Раніше вони могли відносно безпечно звідти вести обстріли, але тепер українські сили можуть використовувати наші боєприпаси і зброю для ведення вогню у відповідь,” — підкреслив Карпентер.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ