АКТУАЛЬНО

Bloomberg назвав Telegram головним майданчиком поширення проросійської дезінформації в ЄС

За даними Bloomberg, месенджер Telegram став головною платформою для поширення проросійської дезінформації у Європейському Союзі. Це викликає занепокоєння серед європейських урядів та експертів з інформаційної безпеки, оскільки вплив таких кампаній на громадську думку та політичні процеси зростає.

За словами видання, проросійські дезінформаційні групи використовують дуже м’які правила соцмережі, а влада ЄС мало що може з цим зробити.

Зазначається, що хоч влада ЄС і посилила свої заходи проти розповсюдження незаконного та шкідливого контенту, вони не мають ефекту щодо Telegram, адже дієві інструменти можна застосовувати лише до платформ понад 45 млн активних користувачів у Європі. А в Telegram, за словами його власників, їх 41 млн.

Журналісти додають, що основними темами дезінформації є війна проти України, конфлікт на Близькому Сході, імміграція, зміна клімату та майбутні вибори до Європарламенту.

Нагадаємо, в Україні також активно обговорюють тему блокування соцмережі. За словами представника ГУР, Telegram містить низку загроз безпеці України.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ