АКТУАЛЬНО

Швейцарія надає допомогу у впізнанні зниклих безвісти українців за допомогою ДНК-аналізаторів – повідомив посол

Швейцарські експерти-криміналісти протягом місяця працювали в Україні, долучаючись до збору доказів воєнних злочинів Російської Федерації. Посол Швейцарії в Україні, Фелікс Бауманн, розповів, що група фахівців повернулася до Швейцарії на минулому тижні після активної участі у зборі доказів, які можуть бути використані Міжнародним кримінальним судом у майбутньому.

“Швейцарія вірить у необхідність розслідування кожного епізоду воєнних злочинів та порушень міжнародного гуманітарного права і прав людини”, – підкреслив посол Бауманн. Він також висловив підтримку ідеї про створення Спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії.

Посол поділився іншою важливою ініціативою – передачею ДНК-аналізаторів уряду України. Це обладнання має допомогти українським криміналістам у впізнанні осіб, які зникли безвісти внаслідок конфлікту. Бауманн висловив надію, що це обладнання стане ефективним інструментом у пошуках відповідей для родин тих, хто втратив зв’язок зі своїми близькими.

На додаток до цього, міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, під час конференції в Європейському парламенті в Брюсселі висловив переконання, що Спеціальний трибунал за злочин агресії проти України буде ефективним механізмом покарання для керівництва Росії за вчинені злочини під час війни. Це відзеркалює позицію України в реалізації Формули миру, яка включає в себе повну та всебічну відповідальність за події війни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ