АКТУАЛЬНО

Британія та США оголошують про відбиття “найбільшої” атаки хуситів у Червоному морі

Кораблі Великої Британії та Сполучених Штатів успішно відбили повітряну атаку від сил Хуті, про це повідомили міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс та Центральне командування США.

За словами Шаппса, корабель DIAMOND спільно з американськими військовими кораблями успішно відбив найбільшу на даний момент атаку хуситів, які отримують підтримку від Ірану, у Червоному морі. Використовуючи ракети Sea Viper та стрілецьку зброю, DIAMOND знищив значну кількість дронів, які були випущені в його напрямку та на комерційні перевізники. При цьому не зафіксовано жодних постраждалих чи руйнувань для DIAMOND та його екіпажу.

Центральне командування США повідомило, що атака сталася увечері 9 січня за місцевим часом. Хусити випустили протикорабельні крилаті та балістичні ракети, а також 18 дронів-камікадзе з регіонів Ємена, які перебувають під їх контролем, в напрямку південного району Червоного моря, де знаходилися “десятки торгових суден”.

США та 11 інших країн вже 4 січня випустили попередження Хуті, вимагаючи зупинити напади на судна та уникнути “наслідків”. Лише кілька годин після цього Хусити запустили морський безпілотник, який наблизився на “кілька миль” до ВМС США та комерційних суден, перед тим як вибухнути.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ