АКТУАЛЬНО

Будапешт готується до можливого візиту Сі Цзіньпіна: місто можуть майже повністю закрити

Угорська служба безпеки розпочала підготовку строгих заходів безпеки до очікуваного прибуття китайської делегації в Будапешт на початку травня. Інформацію про це передала спеціалізована публікація VSquare, що зосереджується на подіях Центральної Європи.

Хоча візит ще не підтверджено офіційно і про нього повідомляли лише ЗМІ, він вже викликає заходи підвищеної безпеки угорських владних структур. Зокрема, угорський контртерористичний центр, відповідальний за захист високопосадовців, готується до візиту делегації високого рівня з Китаю, до якого має прибути близько 400 осіб з 8 по 10 травня.

Угорська сторона вживає найвищий рівень безпеки, аналогічний до заходів, які були запроваджені під час візиту Папи Франциска до Угорщини у минулому році.

Ці заходи безпеки можуть вплинути на рух транспорту в місті, зокрема, можливе закриття будапештського фунікулера на Замкову гору, який проходить поруч з офісами президента та прем’єр-міністра. Очікується, що саме під час цього візиту Сі Цзіньпін зустрінеться з угорськими керівниками.

Планується, що ці події відбудуться за місяць до місцевих та муніципальних виборів в Угорщині, а також перед виборами до Європейського парламенту, тому ймовірно, що вони стануть обговорюваними у політичних дебатах передвиборчого сезону.

Важливо зазначити, що візит Сі Цзіньпіна в Європу в травні буде його першим відвіданням континенту з часів початку пандемії коронавірусу. Останнє зустріч глави КНР з Віктором Орбаном відбулося в жовтні минулого року в Пекіні на третьому міжнародному форумі ініціативи “Один пояс, один шлях”, де Сі Цзіньпін назвав прем’єр-міністра Угорщини своїм давнім другом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ