АКТУАЛЬНО

Прихильників Трампа обурили одкровення Пентагону про втрату контролю за поставками зброї Києву – Newsweek

Прихильники руху Make America Great Again (MAGA – “Повернемо Америці колишню велич”) висловили обурення звітом Пентагону, який свідчить про те, що американські чиновники не відстежували належним чином військову допомогу Україні, пише Newsweek.

У Міністерстві оборони США зазначили, що окреслені в доповіді проблеми можуть “збільшити ризики крадіжки або потрапляння в треті руки” озброєння. Водночас там додали, що визначення того, чи було озброєння на суму понад $1 млрд, зокрема ракети, безпілотники та прилади нічного бачення, вкрадене або втрачене, “не входило в завдання” інспекції.

Представники Республіканської партії, які й до цього скептично ставилися до необхідності виділення додаткової військової допомоги Україні, виступили з різкою критикою на адресу відомства.

Член палати представників США Марджорі Тейлор Грін укотре закликала Білий дім припинити фінансування Києва.

“Ми відправили Україні мільярди ліквідних коштів і ще мільярди у вигляді зброї та боєприпасів. У чому заковика? Ми поняття не маємо, куди все це поділося! Проте спікер палати представників Джонсон хоче пов’язати охорону кордону Америки зі збільшенням допомоги Україні. Я категорично проти!”, – зазначила конгресвумен на своїй сторінці в X (раніше Twitter).

До критики долучилися і за межами Республіканської партії. Так, консервативний малайзійський блогер Ян Майлз Чонг звинуватив Білий дім у брехні, вказавши на те, що раніше там неодноразово заявляли, що вся зброя, яку поставляють в Україну, повністю відстежується.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ